Ozon Redox UVC low pressure (compleet)


Levertijd ca. 3 werkdagen
€ 725,00
-
+

Gratis
verzending

Voor alle bestellingen boven de € 50,- voor Nederland! Excl. op maat gemaakte HDPE vijvers.

  •  Eerlijke prijzen
  •  Grote voorraad
  •  Goede service
  •  Snelle levering
 
 
De Aquaforte Ozon Redox UVC  heeft een speciale 75watt T5 UV-C lamp die zowel ozon als UV-C produceert (zie het UVOX principe). De lamp produceert 600mg/u ozon en 25.000 microwatt aan UV-C straling. De lamp produceert ± 4000 uren ozon en ± 9000 uren UV-C straling. De Low Pressure versie is voorzien van een luchtpomp die de ozon uit de unit “perst” en een “statische mixer” die de ozon mixt met water zonder een noemenswaardig drukverlies. Deze Low Pressure uitvoering dient altijd na het filter te worden geïnstalleerd (vrije uitloop).

De werking:
Een Philips UV lamp van 75 Watt vormt de basis met een effectief stralingsvermogen van 25 Watt UV-C. Daarnaast produceert de UV Lamp ongeveer 0,6 gram ozon per uur.

Het water stroomt door de statische mixer (rechts op de montageplaat), waar ozon en lucht ingebracht worden. De statische mixer mengt ozon met het water en laat de ozon reageren met verontreinigingen in het water. Vervolgens stroomt het water door de UV-lamp, waar eventuele restanten ozon afgebroken worden naast de algen en bacteriën.

De lucht vanuit de luchtpomp wordt verdeeld. Een gedeelte stroomt rechtstreeks naar de statische mixer. Het andere deel wordt tussen het kwartsglas van de UV-unit en de UV-lamp geleid, waar de ozon opgewekt wordt. Aan de onderzijde van de UV-lamp wordt het ozongas via een ozonbestendige terugslagklep naar de statische mixer gebracht. De statische mixer heeft dus 2 ingangen: één voor lucht en één voor ozon.

Het resultaat:
Goede kiemcontrole met verassend helderder water in vergelijking met alleen UV. Door de statische mixer en het gebruik van ozon is het water veel zuurstofrijker. Een luchtsteen heeft een relatief slecht rendement en de overdracht in een statische mixer is veel effectiever. In combinatie met ozon wordt deze efficiency nog verder verbetert.

De Aquaforte Ozon Redox UVC  wordt geheel compleet gemonteerd geleverd:
1x luchtpomp 800 lph
1x statische mixer
1x 75 Watt UV met 0,6 gram O3/uur (Philips)
1x montageplaat
Alle benodigde terugslagkleppen en aansluitingen

De unit is eenvoudig te monteren en is zeer veilig in gebruik daar alle eventuele resten ozon door de UV-lamp afgebroken worden. Mocht de UV-straling, voor het afbreken van de ozonresten, minder worden, dan produceert deze tegelijkertijd ook geen ozon meer!
De aanbevolen waterflow is 8 - 15 m3/uur, geschikt voor vijvers tot ongeveer 30 m3. Bij grotere systemen is eenvoudig een tweede systeem aan te koppelen.

Tip! De optimale levensduur van de T5 lamp wat betreft UV-C is ± 9000 uren. Voor het ozon producerende deel is dat ± 4000 uren. Na deze periode neemt de intensiteit af. Wanneer u een nieuwe lamp in maart in gebruikt neemt is er voldoende ozonproductie voor het hele seizoen (van maart tot september) en voor de UV-C straling voldoende voor een heel jaar!

Meer informatie
Product Name Ozon Redox UVC low pressure (compleet)
Fabrikantnummer SB612
- AquaForte
Voorraad Levertijd ca. 3 werkdagen

Geen verzendkosten binnen Nederland bij een bestelling vanaf € 50,-

Verzendkosten Nederland en beneden de 50 euro:

 • Pakketjes tot 10 kg: € 6,75
 • Pakketjes van 10 tot 31,50 kg: € 12,50
 • Pakketjes vanaf 31,5 kg: € 17,50

Rembours zendingen en verzending buitenland (Europa): 

 • Verzending buitenland (Europa) tot 25 kg: € 7,50
 • Verzending buitenland (Europa) vanaf 25 tot 200 kg: € 25,00
 • Met uitsluiting van HDPE vijvers (levering tegen meerprijs)


Hebt u vragen over dit onderwerp neem dan contact met ons op.